הלוואות לעסקים

כשמדובר על עסק שצריך הלוואה ניתן לפנות אל הבנק אך אפשר גם אחרת. כיום קיימות שלוש אופציות נוספות על מנת לקבל מימון ומטרתן היא לעודד פעילות עסקית בישראל. הסוג הראשון הנו קרנות מימון ממשלתיות, הסוג השני הנו קרנות מימון פילנתרופיות והסוג השלישי הנו קרנות מימון לגופים שונים וחברות עסקיות. גובה ההלוואה תלוי בצורך ובאופי הקרן וכל קרן מגדירה מראש את ההלוואה המקסימלית אותה היא מוכנה להעניק.

רוב העסקים לוקחים הלוואות מהבנקים כברירת מחדל. דרך נוספת לקבלת הלוואות, שהינה עדיפה על עסקים בכלל ובפרט עסקים בתחילת דרכם, היא קבלת הלוואות מקרנות מימון שונות אשר הוקמו מתוך מטרה לעודד פעילות של עסקים בישראל ובמיוחד עסקים קטנים ובינוניים. אילו סוגי קרנות מימון קיימים קיימים שלושה סוגים של קרנות מימון המעניקות הלוואות לעסקים בתנאים מועדפים:
1. קרנות מימון ממשלתיות – קרנות אלו כוללות את הקרן לסיוע לעסקים בערבות מדינה וכן את הקרן לעולה העצמאי. שתי קרנות אלו ממומנות מתקציב המדינה ומיועדות לעסקים כשמן.

2. קרנות מימון פילנתרופיות – מרבית קרנות המימון בארץ הינן קרנות תורמים (כמו הרבה דברים שמנוהלים על ידי תורמים ולא על ידי המדינה כפי שלעיתים ראוי). בין המוכרות בקרנות אלו: קרן שמש וקרן קורת.

3. קרנות מימון משותפות לגופים שונים ולחברות עסקיות – קרנות אלו מהוות שילוב של חברה עסקית אשר רוצה לתת הלוואה ומשתמשת בגוף ציבורי בכדי להגיע ללווים. במקרים אלו הריבית שישלמו הלווים צפויה להיות נמוכה יותר מלו היו פונים ישירות לחברה העסקית, אך עדיין לא ריבית טובה כפי שניתן לקבל מקרן ממשלתית או קרן של תורמים.

מה גובה ההלוואה שניתן לקבל מקרנות המימון לעסקים
גובה ההלוואה שניתן לקבל מהקרנות תלוי בשני דברים: הצורך שלך והאופי של הקרן. הקרנות יבדקו מה הסיבה שאתה מבקש הלוואה ויבחנו אם אכן נדרשת הלוואה בסגר גודל המבוקש, או נמוכה יותר. במקביל, אופי הקרן קובע את גובה התשלום שכן הקרנות מגדירות מראש את ההלוואה המקסימלית שהן מוכנות לתת.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *